Direct afspraak maken?

025 - 267 48 20

Main menu

Corona-maatregelen

Beste allemaal,

De mondzorgkoepels KNMT, ANT, NVM en ONT hebben ons geadviseerd om geen reguliere behandelingen meer uit te voeren bij patiënten tot 6 april 2020 en over te gaan op het uitsluitend behandelen van spoed bij niet-corona patiënten.

U kunt elke werkdag (ma/za) bij ons van 8:00 -17:30 uur terecht voor spoedgevallen. Onze medewerkers (tandarts en tandartsassistente) zijn elke werkdag aanwezig in de praktijk en staan paraat voor spoed bij niet-corona patiënten. Buiten de praktijkuren kunt u voor spoed nog steeds terecht bij Mondzorgpoli Slotervaart (wat geldt bij spoed buiten praktijkuren in de regio Haarlemmermeer).

We vragen u om bij spoed vooraf naar de praktijk te bellen, zodat wij een aantal belangrijke vragen met u kunnen doornemen om vast te stellen of er sprake is van spoed en of u langs de praktijk kan komen. U zult vragen krijgen zoals:

– Waar heeft u last van?

– Heeft u niet kunnen slapen van de kiespijn?

– Heeft u koorts?

– Heeft u last van hoesten?

– Heeft u last van uw luchtwegen?

– Bent u de afgelopen 14 dagen met iemand in contact geweest die besmet is met corona virus?

– Bent u in de afgelopen periode in de risicogebieden geweest genoemd door het RIVM? etc.

Patiënten die koorts hebben en/of hoesten en/of last hebben van hun luchtwegen en/of in een van de risicogebieden (lijst landen RIVM) zijn geweest de afgelopen periode, kunnen niet langs de praktijk komen voor spoedgevallen. Bij deze patiënten vindt er telefonisch consult plaats door de tandarts.

Wij nemen contact met u op indien u van 16 maart 2020 tot 6 april 2020 een afspraak heeft staan voor een reguliere behandeling. Wij zullen deze afspraken verplaatsen naar een latere datum.

Wij hopen op uw begrip en staan elke werkdag voor u klaar indien u pijnklachten heeft.

Met vriendelijke groeten, Team Tandartsenpraktijk Haarlemmermeer

Wat is een spoedgeval?

Als je plotseling last krijgt van pijn, een ontsteking of zwelling in je mond of door een ongeval een tand breekt of verliest, noemen we dat een spoedgeval. Ook als je beugel ineens ernstige klachten geeft, spreken we van een spoedgeval. Bel dan altijd eerst de tandarts of orthodontist voor overleg, ook als je verkoudheidsklachten hebt of (mogelijk) besmet bent met het corona virus. https://www.allesoverhetgebit.nl/nieuws/coronavirus-heb-je-een-afspraak-bij-de-tandarts/

Persberichten besluit niet-spoedeisende mondzorg te staken

https://www.nu.nl/coronavirus/6038160/vrijwel-alle-tandartsen-schorten-niet-spoedeisende-behandelingen-op.html

https://knmt.nl/nieuws/mondzorgkoepels-adviseren-leden-niet-spoedeisende-mondzorg-te-staken

Tandartsenpraktijk Nieuw Vennep

Tandartsenpraktijk Hoofddorp