Direct afspraak maken?

  025 - 267 48 20

  Main menu

  M. (Melike) Bulut, MSC.

  Algemene & Restauratieve tandheelkunde 

  In februari 2010 ben ik afgestudeerd als mondhygiëniste (Bachelor of Health). Door de jaren heen, gedurende de opleiding mondzorgkunde, zijn mijn interesses voor de tandheelkunde enorm gegroeid, waardoor ik uiteindelijk tandheelkunde ben gaan studeren. In 2015 ben ik afgestudeerd als tandarts aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) Vrije Universiteit, met als klinische verdieping restauratieve tandheelkunde, waarbij ik een bijzondere interesse heb gekregen voor de adhesieve tandheelkunde.Melike_Bulut

  Ik heb onderwijs gehad in het maken van een Digital Smile Design van de meest recente ontwikkelingen en behandelingen op het gebied van esthetische tandheelkunde en kroon- en brugwerk. Hierbij is het mogelijk om alle bewegingen van de mond in beeld te brengen, waarbij esthetische behandelingen digitaal worden geanalyseerd. Hierdoor kun je nog beter de uitkomst van de behandeling voorspellen. waarbij je inzicht kunt krijgen welke ingrepen wel of niet nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Ik vind het belangrijk dat patiënten op de hoogte zijn van alle mogelijkheden, zodat alle voor- en nadelen goed tegen elkaar kan worden afgewogen.

  Al van jongs af aan heeft het beroep van tandheelkundige een grote aantrekkingskracht op mij. Ik vind het fascinerend dat er zoveel mogelijkheden zijn om een gebit weer mooi en functioneel te maken. De studie tandheelkunde heeft mij ongetwijfeld de mogelijkheid gegeven om het vak uitdagender te maken, waardoor ik de keuze heb gemaakt om verder te studeren. Blijven leren en mezelf verder ontplooien vind ik erg belangrijk. Het geeft mij elke keer weer een goed gevoel als ik een patiënt terugzie met een verbeterde mondhygiëne en dus een betere mondgezondheid. Vooral als de patiënten zelf ook zien dat het beter gaat en blijft gaan, heb ik mijn doel bereikt. Daarnaast is effectieve behandelrelaties met patiënten opbouwen van essentieel belang. Als je dagelijks zoveel patiënten ziet, merk je duidelijk dat elke patiënt een andere benadering nodig heeft. Zo moet je aan de ene patiënt andere (minder hoge of juist hogere) eisen stellen dan aan de ander. Ik zie de tandheelkunde iedere dag weer als een uitdaging, waardoor dit vak mij blijft boeien. Mijn achtergrond als mondhygiëniste zal ik altijd behouden en u als tandarts proberen de beste zorg geven.

  Tandartsenpraktijk Haarlemmermeer:

  In 2012 ben ik begonnen bij Tandartsenpraktijk Haarlemmermeer als mondhygiëniste op de zaterdagen. Sinds 2015 ben ik werkzaam als tandarts in Tandartsenpraktijk Haarlemmermeer, vestiging Hoofddorp (donderdag en vrijdag) & Nieuw-Vennep (maandag en zaterdag).
  Publicaties: 

  Bulut, M., Jansen, M. & Veen, M.H. van der (2009). Kwantitatieve door licht- geïnduceerde fluorescentie: een aanvulling op visuele inspectie voor tandheelkundige praktijk. Quality Practice.
  Nascholingstijdschrift voor Mondhygiënisten, 2 (2), 30-35.

  Tandartsenpraktijk Nieuw Vennep

  Tandartsenpraktijk Hoofddorp

  × Direct afspraak maken?